Thuisonderwijs

Suggesties voor Educatieve  activiteiten voor THuis
 

Beste ouders,
 
Elke week ontvangt u voor uw kind(eren) van ons een weekplanning met daarop specifieke educatieve activiteiten.
Daarnaast hebben we hieronder nog enkele suggesties voor u op een rijtje gezet.
 
 • (Voor)lezen:
Voor kinderen is het belangrijk dat zij regelmatig voorgelezen worden. Dit kan natuurlijk met een echt (prenten)boek, op www.youtube.nl zijn ook veel luisterboeken te vinden die voorgelezen worden. Vul bij de zoekterm voorleesboeken in en u krijgt allerlei mooie boeken te zien.

Daarnaast is het erg belangrijk dat kinderen elke dag blijven lezen! Het liefst ook hardop!
            
Naast het lezen van teksten kan er geoefend worden met het lezen van losse
woorden op www.regenboog-gorinchem.nl/woordentrainer. Hier komen woorden voorbij, die de kinderen moeten lezen. De snelheid kan worden aangepast en er zijn allerlei categorieën.
 
 • Spelling en taal:
De site www.spellingoefenen.nl biedt ook mogelijkheden. Deze site bevat dictees, maar ook veel leuke spelletjes.

Op www.squla.nl vind je allerlei verschillende activiteiten.
 
 • Rekenen:
Op de site www.redactiesommen.nl kunnen kinderen vanaf groep 3 zelf hun groep en moeilijkheidsgraad aanklikken. Het programma geeft direct feedback of een som goed is of niet.
Er kan ook geoefend worden met de tafels op www.tafeltrainer.nl
www.kids4cito.nl


Op www.squla.nl vind je allerlei verschillende activiteiten.


Begrijpend lezen: 

Op de site www.begrijpend-lezen-oefenen.nl staan uitleg en teksten om te oefenen. Voor sommige onderdelen moet worden ingelogd (= betaald), maar er staan ook gratis teksten op.
Op de site www.oefenplein.nl/begrijpendlezen kun je zelf teksten zoeken en (laten) maken. Klik eerst op basisonderwijs en dan op begrijpend lezen.
 
 • Topografie:
Op www.squla.nl vind je allerlei verschillende activiteiten.
 
 
Overige websites (waarvan de meeste sites gratis zijn en waarvoor geen account nodig is)
 • www.jmonline.nl  Allerlei leuke gratis oefeningen vanaf groep 1/2.
 • www.juf-milou.nl  Werkbladen die nog even geprint moeten worden.
 • www.kleuters.basisonderwijs.online  Op deze site staat o.a. algemeen lesmateriaal, prentenboeken, thema's, getallen, vormen, kleuren, begrippen, letters, woordenschat en spelletjes.
 • www.jufmaike.nl/thuisonderwijs Ideeën over hoe je met leuke educatieve spellen thuisonderwijs kunt geven.
 • www.basisonderwijs.online Allerlei lesmaterialen en ideeën voor groep 3 t/m 8.
 • www.wijzeroverdebasisschool.nl (vanaf groep 3)
 • www.evenoefenen.nl Heel veel verzameld lesmateriaal. Rechtsboven staat het menu, daar word je direct doorverwezen naar alle relevante websites voor zowel rekenen, taal, spelling en digitale geletterdheid. Het gaat bijvoorbeeld om sites als 'Sommenmaker', 'Junior Einstein', 'Rekenweb' en Citotrainer'.
 • www.leestrainer.nl Op deze site is heel veel materiaal, vaak in de vorm van een leuk spelletje, te vinden voor allerlei vakken. Ook opdrachten met CITO vraagstellingen en CITO-oefenboekjes zijn hier te vinden.
 • www.kids4cito.nl Met deze site kunnen kinderen (gratis) oefenen voor de Eindcito (groep 8) voor de vakken rekenen, taal, spelling, wereldoriëntatie en studievaardigheden.
 • www.lessenvanlisa.nl veel oefenmateriaal zoals tafelsommen oefenen, 5-minutenspelletjes voor Engels, woordenschatspelletjes en nog veel meer.
 • www.klasvanjuflinda.nl Scrol naar beneden tot je bij Leren aankomt. Deze juf geeft vooral veel lesideeën.
 • www.juffrouwfemke.com Op deze site staat een overzicht van allerlei bruikbare website waarmee kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen oefenen.
 • www.jufanke.nl Een websites met veel lesideeën voor groepen 1 t/m 5.
 • www.123lesidee.nl  Lesideeën per groep, per vak. Boeken, werkbladen, online oefeningen en nog veel meer.
 • www.jufmelis.nl Onderaan de pagina staan gratis oefeningen voor taal en spelling. (Voor de oefeningen bovenaan de pagina moet worden betaald).
 • www.jufsanne.com Op deze site zijn ook digibordlessen te vinden. Op deze site zijn alle thema's overzichtelijk gerangschikt.
 • www.juf-ella.nl Deze juf heeft allerlei spelletjes gemaakt, die kinderen zelf kunnen spellen. Er staan ook diverse uitlegfilmpjes op deze website.
 • www.spelletjesplein.nl Deze site bevat spelletjes waarmee je rekenen, spelling, werkwoordspelling en taal kunt oefenen.
 
En dan nog even dit..
Erg leuk voor jongere kinderen zijn de vele filmpjes op www.schooltv.nl (bijvoorbeeld Huisje- boompje-beestje, Koekeloere of Leesdas Lettervos).
 
Voor oudere leerlingen vanaf groep 5 kunnen we de volgende filmpjes op www.youtube.nl aanbevelen:
'Snapje' of 'Clipphanger'. In de video's worden allerlei onderwerpen op een leuke, duidelijke manier uitgelegd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld spelling, werkwoordspelling, breuken, procenten, inhoud, geschiedenis, natuur en techniek, etc.
Op www.schooltv.nl zijn geschiedenis series te vinden zoals bijvoorbeeld 'Vroegerenzo'.
Op www.hetklokhuis.nl zijn ook veel interessante afleveringen van allerlei onderwerpen te vinden.
 
Ook op de site www.jeugdjournaal.nl staan veel actuele zaken. Via deze site is het ochtendjournaal te zien. Dat duurt ongeveer 5 minuten.
Voor deze sites hoeft niet ingelogd te worden.
Denk ook aan (bord)spelletjes, zoals memory, kwartet, scrabble, yahtzee, rummikub, PimPamPet, etc.
Misschien heel logisch, maar denk gewoon aan het bouwen/ spelen met blokken, Lego of Knex. Het maken van een (leg)puzzel, het spelen met zand en water, etc.
 
Wilt u ideeën om te knutselen? Kijk eens op een van de volgende sites: Houdt uw kind van muziek? Kijk dan eens op www.meermuziekindeklas.nl
Voor dansen kunt u google op justdance. Voor korte bewegingsspelletjes/dansjes/meditatie kunt u gratis een account aanmaken bij gonoodle (in het Engels).
We hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en inspiratie te hebben gegeven.
 
 Veel leerplezier en graag tot snel!