Opvang en overblijf

Op onze school kan uw kind overblijven tussen de middag. Ook is buitenschoolse opvang (bso) mogelijk. Lees hieronder meer over de opvang en overblijf in Kekerdom en Millingen aan de Rijn. 

Opvang voor en na school (bso)

Voorschoolse opvang, opvang na school én opvang tijdens vakanties van uw kind is mogelijk. Deze buitenschoolse opvang (bso) van uw kind regelt u zelf met een kinderopvangorganisatie. Basisschool Sint Laurentius werkt goed samen met twee kinderopvangorganisaties. Kinderopvang ILO bevindt zich in Kekerdom, in ons eigen schoolgebouw. BSO Op Stelten van Humankind bevindt zich in Millingen aan de Rijn; zij komen uw kind van school ophalen. Meer informatie over de buitenschoolse opvang in Kekerdom en Millingen aan de Rijn vindt u op hun websites:

-    Kinderopvang ILO
-    BSO Op Stelten, Humankind

Voor de buitenschoolse opvang moet u de kinderopvangorganisatie betalen. Mogelijk krijgt u een deel van die kosten vergoed door de Belastingdienst. Kijk voor meer informatie over kinderopvangtoeslag op de website van de gemeente Berg en Dal.

Overblijven (tussenschoolse opvang)

Op alle dagen, behalve woensdag, kan uw kind overblijven op onze school. We noemen dit ook wel de 'tussenschoolse opvang'. Uw kind blijft dan tijdens de middagpauze (12.00-13.00u) op onze school en eet hier ook de zelf meegebrachte lunch. Het overblijven gebeurt onder toezicht van vaste overblijfkrachten, geen leerkrachten. Tijdens het overblijven eet uw kind eerst in rust de lunch met alle andere kinderen. Daarna is er ruim de tijd om te spelen, binnen of buiten, met voldoende speelgoed voor ieder kind. 

Voor het overblijven spreekt u met de overblijfcoördinators af op welke vaste dagen uw kind komt. Komt uw kind een keer niet, of wilt u uw kind juist een dag extra laten overblijven? Dan geeft u dat op de dag zelf vóór 11.45u aan door een Whatsapp bericht te sturen naar Chantal (overblijfcoördinator): 06-30 02 73 44. Ook als uw kind nooit overblijft en dat toch een keer nodig is, stuurt u een berichtje naar dat nummer en kan uw kind gewoon overblijven. Vermeld altijd de naam van uw kind en dag van overblijven in het Whatsapp bericht. 

Voor het overblijven betaalt u €2,10 per keer, per kind. Drie keer per jaar ontvangt u een factuur met een overzicht van de overblijfkosten voor uw kind(eren). Wilt u meer weten over het overblijven op basisschool Sint Laurentius?

Heeft u vragen over het aanmelden en/of het overblijven? Neem dan contact op met overblijfcoördinator Chantal van de Bruele: chantalvandenbruele@hotmail.com of 06-30 02 73 44

Heeft u vragen over het financiële deel van het overblijven? Neem dan contact op met overblijfcoördinator
Simone van Altena-Charmant: simone.charmant@gmail.com of 06-28 93 21 98